Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Pomáháme Praha Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

MOC DOBRÁ PRÁCE: Policisté z oddělení hlídkové služby Prahy I. včasným zásahem zachránili život malému chlapci

PRAHA – Na tramvajové zastávce v Praze došlo ke konfliktu mezi cestujícím a revizorem. Na místo tak byli přivolání pražští policisté z oddělení hlídkové služby. Při řešení konfliktu do zastávky přijela tramvaj č. 22, z které vyjma ostatních, vystoupila také čtyřčlenná rodina včetně chlapce s odrážedlem. Chlapeček po vystoupení nasedl na odrážedlo a chtěl se rozjet, jenže zavrávoral a spadl do kolejiště zrovna v momentě, kdy se tramvaj začala rozjíždět. 

Policisté okamžitě zareagovali a chlapečka se snažili z kolejiště vytáhnout. Nebylo to však tak jednoduché, protože měl zaklíněnou nohu pod odrážedlem, které tramvaj začala sunout pod sebe. S pomocí rodičů se podařilo kovovou část odrážedla ohnout a nožku vyprostit ven.

Nebýt včasného zásahu policistů a výborné spolupráce s rodiči chlapce, mohl tento moment dopadnout tragicky. Šestiletý chlapec tak vyvázl jen s pohmožděninou dolní končetiny.

Autor: nprap. Lucie Drábková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář