Finance Jihomoravský Koronavirus Kultura Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Za dozoru celníků bylo zlikvidováno 14 tisíc litrů piva, pivovar kvůli pandemii vylil do kanálu

BRNO- Likvidaci přibližně 14 000 litrů nespotřebovaného piva realizoval za přítomnosti celníků největší pivovar na jižní Moravě.

Zásah pandemie onemocnění Covid-19, následné vyhlášení nouzového stavu a řada dalších omezení způsobila, že ve skladech restaurací, barů i samotných pivovarů zůstaly zásoby nespotřebovaného piva, které již nebude ke konzumaci možné použít.

Schválená novela zákona o spotřebních daních však umožnila provozovatelům daňových skladů (např. pivovarům) v těchto případech požádat příslušného správce daně o možnost vrácení již distribuovaného piva zpět do skladů do režimu podmíněného osvobození od daně, aby ho bylo možné pod dohledem celníků přepracovat nebo zlikvidovat a následně si požádat o vrácení již uhrazené spotřební daně.

V případě pivovaru v Brně se jednalo o množství 14 000 litrů piva, které bylo staženo z prodeje z tanků a následně zlikvidováno. Postupně zde bude likvidováno i další pivo, které měly některé podniky nakoupeno v KEG sudech. Daňový subjekt tak bude mít nárok na vrácení příslušné částky spotřební daně.

Autor: POR. MGR. LADA TEMŇÁKOVÁ
CELNÍ SPRÁVA

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář