Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Na Táborsku při nehodě nákladního automobilu, které narazilo do viaduktu a skončilo převrácené, zemřeli dva lidé

TÁBORSKO – Při ranní nehodě nákladního automobilu, které se dnes po nehodě převrátilo a narazilo do viaduktu na silnici I/19 u Chýnova na Táborsku, zemřeli ve zdemolované kabině vozu dva lidé.

Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR.

Nehoda byla na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášena deset minut po páté hodin ranní s tím, že se jedná o nehodu, kde bude nutné vyproštění zraněných osob. Operační důstojníci na místo vyslali profesionální jednotku ze stanice Tábor.

Velitel zásahu po průzkumu na místě nehody podal upřesňující zprávu, a to že se jedná o na bok převrácený kamión s přívěsem, který kabinou narazil do kamenného viaduktu. Kabina vozu je kompletně zdemolovaná. Uvnitř zůstal řidič i jeho spolujezdec. Velitel zásahu si jako posilovou jednotku okamžitě vyžádal vyprošťovací automobil a kompletně uzavřel silně frekventovanou silnici. Policisté stanovili objízdnou trasu. Lékař ZZS mezitím konstatoval u řidiče i jeho spolujezdce smrt, jejich zranění nebyla slučitelná se životem. Hasiči následně obě těla vyprostili. Současně provedli zajištění kamiónu a kontrolu úniku provozních kapalin. Vyteklé provozní látky na silnici zasypali sorbentem.

Přes operační středisko byla o nehodě informována Krajská veterinární správa, jejíž pracovnice se dostavila na místo. K nehodě byl zároveň vyslán náhradní kamión. Hasiči po ukončení prací na kamiónu se soustředili na odchyt kuřat, mimo kamión jich pobíhala přibližně stovka.

Zásah bude pokračovat překládkou kamiónu a odstraněním vraku vozu ze silnice. Jako posilová jednotka k nehodě byla z operačního střediska hasičů povolána jednotka SDH obce Chýnov. Podle informací Policie ČR se uzavření silnice předpokládá do 12 hodin.

Tragická nehoda uzavřela komunikaci. Okolnosti nehody vyšetřují kriminalisté táborské policie.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “TRAGÉDIE: Na Táborsku při nehodě nákladního automobilu, které narazilo do viaduktu a skončilo převrácené, zemřeli dva lidé

  1. Pingback: click resources
  2. Pingback: micro step

Napsat komentář