Cestování Doprava Finance Koronavirus Kultura Politika Praha Tipy na výlet Turistika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KORONAVIRUS: Po Slovinsku omezují vstup Čechů na své území také Lotyšsko a Estonsko, a to kvůli onemocnění koronavirem

ČESKO – Po Slovinsku omezuje vstup Čechům kvůli koronaviru už také Lotyšsko a Estonsko! Cestující z Česka musí v Lotyšsku do povinné 14denní karantény, v Estonsku tomu tak začne platit již od pondělí.

Turisté, kteří míří do Slovinska musí předložit negativní test na koronavirus. Přes Slovinsko navíc projíždí řada turistů, kteří míří do Chorvatska. Na ty se ale omezení vztahovat nemá. Ze seznamu bezpečných zemí podle výskytu koronaviru ČR tak dnes vyřadilo také Slovinsko. Od zítřka tam budou muset Češi po příjezdu na dva týdny do karantény, pokud se neprokážou doklady o zaplaceném pobytu a také negativním testem na COVID-19 starým maximálně 36 hodin.

„Podle pravidelného přezkumu nesplňuje Česko kritéria pro zemi, jejíž občané mohou volně vstoupit na území Estonska. V týdnu od 6. do 12. července proto musí Češi po příjezdu do Estonska povinně absolvovat dvoutýdenní karanténu,“ uvádí Ministerstvo zahraničních věcí ČR.

Lotyšské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí dnes Českou republiku zařadilo do takzvané žluté skupiny zemí, ve kterých souhrnný počet nemocných COVID-19 za posledních 14 dní překročil 15 lidí na 100 000 obyvatel.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář