Finance HZS Kultura Pardubický Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS OBRAZEM: Dráček Ohniváček v novém kabátě pardubických hasičů

PARDUBICKO – I hasiči potřebují svého ochránce a tím je pochopitelně svatý Florián, ale u hasičů v Pardubickém kraji je to i dráček Ohniváček, který je maskotem hasičů HZS Pardubického kraje už 20 let.

Doprovází hasiče nejen během výjezdů za okny mobilní techniky. Plyšovou hračku hasiči také často věnují i dětem při preventivně výchovných akcích a děti ji mohou vyhrát i v soutěžích, které hasiči pořádají ať už při dnech otevřených dveří na svých stanicích nebo soutěžích vyhlášených vždy při svátku evropského tísňového čísla 112, tedy 11.2.

Dráčka Ohniváčka pardubickým hasičům doposud vyráběla firma z Brna. Letos se hasiči HZS Pardubického kraje ale rozhodli najít nového dodavatele, a to přímo v Pardubickém kraji. Našli ho přímo v Pardubicích, Centrum Kosatec, který navíc zaměstnává nejvíce osob s hendikepem. Letos HZS Pardubického kraje slaví 20 let od svého vzniku, a když slavit, tak jedině s novou image. Dráček tak dostal nový „kabát“ i s novým krajským znakem.

FOTOGALERIE… 

Podívejte se na fotky Františka Lokaje, a věřte, že plyšový dráček se už na ´hasičárně´ plně zabydlel. Co říkáte, sluší mu to, že?

Zdroj: HZS Pardubického kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář