Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Úderem půlnoci začalo platit nové opatření ministerstva zdravotnictví proti šíření koronaviru

PRAHA – Úderem půlnoci začalo platit nové opatření ministerstva zdravotnictví proti šíření koronaviru. Účastníci hromadných akcí musí mít nasazenou roušku, pokud je jich v uzavřeném prostoru více než 100.

Další omezení začnou platit v pondělí. Po Libereckém a Ústeckém kraji od pondělka bude v Praze platit povinnost zakrytí úst a nosu v nepobytových zdravotnických zařízeních, tedy například v lékárnách nebo v čekárnách u lékaře. Dosud povinnost platila jen v nemocnicích.

Zakrytá ústa v Libereckém a Ústeckém kraji musí mít lidé v ambulancích například u praktických lékařů, v sociálních zařízeních a také v lékárnách. Rozhodla o tom krajská hygienická stanice kvůli většímu nárůstu nakažených covidem-19 v posledních dnech.

Naopak na Kutnohorsku od půlnoci skončila některá mimořádná opatření, která tam byla před dvěma týdny zavedena. Odvolán byl například zákaz návštěv v nemocnicích a domovech pro seniory, důvodem je zlepšující se situace.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář