Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Na šály, šátky nebo látkové roušky zapomeňte! Podle hygieniků by lidé měli používat jednorázovou chirurgickou roušku či respirátor

ČESKO – Na šály, šátky nebo látkové roušky zapomeňte! Podle hygieniků totiž začínají platit nová pravidla pro nařízení karantény, podle kterých by lidé již měli používat jednorázovou chirurgickou roušku či respirátor.

Improvizovaná ochrana nosu a úst pomocí šály, šátku či látkové roušky se totiž podle hygieniků již nepovažuje za náležitou. Potvrdila to hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová s tím, že hygienici mohou karanténu nařídit bez ohledu na použití ochrany dýchacích cest v době kontaktu s pozitivním.

Z metodického pokynu tak vypadla i podmínka minimální doby kontaktu s pozitivně testovaným 15 minut. Především britská mutace koronaviru je totiž infekčnější v mnohem kratší době, než u původního viru.

Autor: redakce
Zdroj: ČT

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář