HZS Krimi Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Při požáru traktoru na Nymbursku vznikla škoda za jeden a půl milionu

KŘEČKOV- V neděli 26. července krátce před půl devátou večer převzala linka tísňového volání HZS Středočeského kraje informaci o požáru traktoru v katastru obce Křečkov v okrese Nymburk. 

Podle oznamovatele k požáru došlo zřejmě při zemědělských pracích, kdy traktorista mulčoval posekané pole obilí. Operační důstojník k události vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Poděbrady se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Křečkov a Velké Zboží.

V době příjezdu první jednotky byl traktor požárem už zcela zasažen a plameny se stihly rozšířit i na strniště o přibližné ploše 10×20 metrů. Hasiči dostali požár pod kontrolu pomocí dvou vysokotlakých proudů během pár minut. Následovalo dohašování požáru a kontrola termokamerou. Majitel pole požářiště pro jistotu ještě oboral.

Na místě byla na dohlídku ponechána místní jednotka, která o půlnoci požářišti zkontrolovala a poté se vrátila na svoji zbrojnici. Příčinou vzniku požáru byla podle vyjádření vyšetřovatele technická závada stroje. Podle majitele vznikla škoda 1,5 milionu korun. Celá událost se obešla bez zranění.

Autor: nprap. Petr Svoboda

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář