Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Až tříleté vězení hrozí muži za sérii rasistických článků publikovaných na webu

OSTRAVA – Kriminalisté zadrželi na konci minulého týdne 41letého muže, který byl důvodně podezřelý z trestné činnosti extremistického charakteru.  Na případu kriminalisté zabývající se extremismem pracovali od poloviny loňského roku, shromažďovali a vyhodnocovali informace, jelikož trestnou činnost měl podezřelý muž provádět velmi sofistikovaně. Kriminalisté zajistili velké množství listinných materiálů a elektroniky, které budou vyhodnocovat.

Policejní komisař obvinil muže z přečinů hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

Je mu kladeno za vinu, že měl vložit na veřejně přístupné internetové domény články motivované nesnášenlivostí a společenskými předsudky vůči jednotlivci a určité skupině osob. Dále ve svých článcích měl vyhrožovat fyzickou likvidací veřejně činným osobám.   Hrozí mu trest odnětí svobody do výše tří let a trestní stíhání je vedeno na svobodě.

PSALI JSME TAKÉ: KRIMI: Policisté vyšetřují velmi rasistický článek o tragickém požáru bytu věžáku v Bohumíně!

Autor: mjr. Bc. Pavla Jiroušková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Až tříleté vězení hrozí muži za sérii rasistických článků publikovaných na webu

Napsat komentář