Auto-Moto Cestování Doprava Policie Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Středočeská policie má nové dálniční oddělení. Policisté budou dohlížet na více jak 70kilometrový úsek dálnice D10

STŘEDOČESKÝ KRAJ –  Od prvního září 2020 bude na bezpečnost na středočeských dálnicích dohlížet více policistů. Vedení středočeské policie zřídilo další, v pořadí již šesté, dálniční oddělení, a to na D10 – Brodce.

Na novém dálničním oddělení bude teď zpočátku působit pět policistů, ale do budoucna počítám s vyššími počty. Za adekvátní považuji tak přes dvě desítky. Věřím, že o službu na novém dálničním oddělení bude zájem a že jej brzy naplníme,“ sdělil krajský ředitel středočeské policie, generál Kučera.

Policisté budou vybaveni nejmodernější technikou. Běžným vybavením vozidel jak v civilním provedení, tak viditelně označených, budou zařízení k měření nejvyšší povolené rychlosti. Výjimkou ale nebude ani policejní vozidlo speciálně vybavené pro komplexní silniční kontroly, jako např. kontroly sociálních předpisů, měření a vážení, či kontrolu technického stavu vozidel.

Do současné doby disponovalo Krajské ředitelství policie Středočeského kraje 5 dálničními odděleními – Bernartice, Mirošovice, Nová Ves, Poříčany a Rudná, kdy policisté spravovali přes 280 kilometrů dálnic vedoucích přes Střední Čechy. Nyní přibude další dálniční oddělení na dálnici D10 – Brodce, které bude zabezpečovat celý úsek dálnice D10 včetně 3kilometrového úseku vedoucího přes Prahu a 5kilometrového úseku na území Libereckého kraje.

Osobně jsem velmi rád, že se nám podařilo zřídit další dálniční oddělení. Bezpečnost na nich je i pro mě jednou z priorit, ale i dobrou prevencí. Bohužel jsou mezi námi stále i řidiči, kteří právě na dálnicích ohrožují nejen sebe, ale i ostatní, proto vnímám dohled policistů na dálničních tělesech jako dobré, ale zároveň i nutné řešení,“ uzavřel generál Kučera.

Autor: mjr. Mgr. Vlasta Suchánková

 

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář