Krimi Liberecký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: V korytě Boberského potoka ve Cvikově na Českolipsku zemřel bezdomovec! Okolnosti smrti vyšetřují kriminalisté

CVIKOV – V pátek 25. září krátce po osmé hodině ráno přijali policisté na tísňovou linku  informaci o tom, že ve čtvrtek kolem 20. hodiny spadl do Boberského potoka ve Cvikově místní 55 letý bezdomovec a od té doby je nezvěstný.

Když policisté koryto potoka následně prohledali, nalezli v něm bezvládné tělo  tohoto muže, který už bohužel nejevil známky života. Žádná závažná viditelná zranění na sobě neměl a ke zjištění příčiny jeho úmrtí nařídil vyšetřovatel provést soudní pitvu, která proběhne ve středu.

Služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru zahájila v této věci úkony trestního řízení pro přečiny usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Na základě dosud získaných informací podezříváme z neposkytnutí pomoci jeho známého z komunity bezdomovců, v jehož přítomnosti do potoka  spadl.  Oba byli toho večera pod vlivem alkoholu. Podezřelý se ho údajně pokusil vytáhnout z hlubokého a strmého koryta ven,  ale protože to bylo pro něj ve tmě obtížné, ponechal ho v potoce samotného a šel spát, aniž by mu alespoň nějakou pomoc přivolal.

Pokud se toto podezření potvrdí, může ho soud poslat až na dva roky do vězení.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “KRIMI: V korytě Boberského potoka ve Cvikově na Českolipsku zemřel bezdomovec! Okolnosti smrti vyšetřují kriminalisté

Napsat komentář