dobrovolní hasiči drůbež HZS Královehradecký Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů Zvířata

OBRAZEM: Na Jičínsku hoří zemědělská usedlost! Požár likviduje pět hasičských jednotek


LIBÁŇ – Pět jednotek hasičů zasahuje u požáru stodoly napojené na rodinný dům v Kozodírkách (část města Libáň) na Jičínsku. Hasiči provádí hasební zásah, chrání okolní objekty a vyvádí zvířata ze zakouřeného chléva. Obyvatelé by měli být všichni venku.

Požár zasáhl zemědělskou usedlost, oheň zničil hospodářskou část, zasáhl i část obytnou – zejména střešní konstrukci. Z chléva přivolaní hasiči vyvedli a zachránili 4 prasata a 4 kozy. Požár je nyní lokalizován, nic nehoří plamenem, hasiči provádějí dohašovací práce. Nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Příčina požáru se vyšetřuje, škoda je předběžně odhadnuta asi na 2 mil. Kč, uchráněné hodnoty jsou asi 1 milionu korun. Objekt byl neobývaný, využívaný pouze k zemědělským účelům. Byla zde uskladněna také drobná starší zemědělská technika. Hasiči dále vyskladňují slámu ze stodoly.

FOTOGALERIE…

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz