Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Nelekejte se nás, speciální hasičské Mobilní odběrové týmy COVID-19 vám vyjíždějí pomáhat

ČESKO – Hasičský záchranná sbor ČR vyčlenil celkem 17 mobilních týmu a od dnešního dne tak provádí odběry pro testování COVID-19, po celém Česku. Povinnost speciálního týmu je být k dispozici 24/7 jak je u hasičů dobrým zvykem.

V každém kraji působí jeden Mobilní odběrový tým COVID-19 tým, v Praze, Středočeském a Jihomoravském kraji týmy dva. Sestávají vždy ze dvou příslušníků HZS ČR, kdy alespoň jeden má odbornou zdravotnickou kvalifikaci.

Tato spolupráce vznikla na základě Dohody o zajištění součinnosti uzavřené mezi Ministerstvem zdravotnictví ČR, MV-generálním ředitelstvím HZS ČR a ZZMV. Tato spolupráce vznikla na základě Dohody o zajištění součinnosti uzavřené mezi Ministerstvem zdravotnictví ČR, MV-generálním ředitelstvím HZS ČR a ZZMV.

Mobilní odběrové týmy COVID-19 byly navíc proškoleny v odběrové činnosti Zdravotnickým zařízením MV. Typicky se jedná o hasiče se specializací zdravotník.

Autor: plk. Mgr. Rudolf KRAMÁŘ
Zdroj: 
Hasičský záchranný sbor ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář