Koronavirus Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Opakovanou vzpouru odsouzenců v bělušické věznici razantně ukončila zásahová jednotka vězeňské služby

BĚLUŠICE – Policisté se již zabývají incidentem ve věznici Bělušice na Mostecku, kde o víkendu došlo k opakované vzpouře asi dvou stovek vězňů! Nepokoje údajně vypukly kvůli fámě v souvislosti s nákazou koronaviru. Podle Týdeníku policie se do vzpoury zapojilo o víkendu opakovaně až 400 vězňů a zasáhnout tak musela zásahová jednotka vězeňské služby.

„V souvislosti s nepokoji ve věznici v Bělušicích jsme již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vzpoura vězňů. Organizátorům hrozí dalších 10 let za mřížemi. Vzhledem k tomu, že jsme na počátku šetření nebudeme sdělovat bližší informace,“ dodávají policisté na svém Twitterovém účtu.

Nepokoje měly vyvolat fámy a nepodložené informace ohledně propouštění vězňů v souvislosti s onemocněním koronavirem, což však vedení Vězeňské služby ČR razantně vyvrátilo. Žádná věznice v Česku kvůli epidemii nepropouští žádné vězně!

Incidenty o víkendu ve věznici Bělušice se naštěstí obešly bez zranění. Okolí věznice Bělušice hlídají policejní hlídky, které uzavřely obec Bělušice i přístupové cesty k věznici.

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Opakovanou vzpouru odsouzenců v bělušické věznici razantně ukončila zásahová jednotka vězeňské služby

Napsat komentář