HZS Koronavirus Politika Pomáháme Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Středočeský kraj oceňuje aktivitu odběrových týmů HZS Středočeského kraje

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Celou pětistovku odběrů v domovech seniorů, centrech sociálních služeb a na ubytovnách, zvládly za uplynulé čtyři dny provést mobilní odběrové týmy, které zřídil na počátku tohoto týdne v boji proti pandemii Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje. 

„Práce a obětavost těchto týmů zaslouží našeho ocenění, protože ve stále narůstajícím počtu případů onemocnění koronavirem ve středních Čechách, kdy se tento region stal dokonce místem největšího nárůstu v rámci ČR, jsou jednoznačně obrovskou pomocí jak hygienikům, tak Zdravotnické záchranné službě SK,“ říká radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví JUDr. Robert Bezděk, CSc. (ANO 2011).

Upřesnil, že mobilní týmy hasičů provádějí odběry u nejohroženější skupiny, tedy seniorů, kteří jsou klienty domovů seniorů zřizovaných Středočeským krajem, v centrech sociální péče a na ubytovnách. Konkrétně se jednalo o odběry v domovech seniorů v Dobříši, Lochovicích, Libici nad Cidlinou či v Domově seniorů Barbora v Kutné Hoře. Dále o ubytovny seniorů na Praze-východ a v Kolíně či v centrech sociální péče v Tloskově.

Zdroj: Středočeský kraj
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Středočeský kraj oceňuje aktivitu odběrových týmů HZS Středočeského kraje

  1. Pingback: ผลบอล

Napsat komentář