Krimi Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: I dnes pokračují policisté ČR  v opatřeních přijatých v souvislosti s teroristickým útokem ve Vídni

ČESKO / RAKOUSKO – I dnes pokračují policisté ČR  v opatřeních přijatých v souvislosti s událostmi ve Vídni. Vztahují se stále k hraničním přechodům s Rakouskem a významným židovským objektům ve vnitrozemí. Z taktických důvodů nemohou policisté sdělit konkrétní místa ani způsob jejich ochrany. Děkujeme za pochopení.

V souvislosti s teroristickým útokem ve Vídni přijali policisté ČR preventivní opatření na hraničních přechodech s Rakouskem. Policisté provádí namátkové kontroly vozidel a cestujících. Situaci v sousedním státě pečlivě sledují, o případných změnách opatření budou veřejnost informovat.

Policisté provádí zvýšený dohled nad nejvýznamnějšími židovskými objekty v České republice. Ujišťujeme veřejnost, že prováděná opatření mají výhradně preventivní charakter a reflektují vývoj situace nejen v sousedním Rakousku.

Včerejší teroristický útok u synagogy ve Vídni si vyžádal již čtyři oběti na životech! Dalších čtrnáct lidí bylo zraněno a skončilo v rakouských nemocnicích. Útok spáchal teprve dvacetiletý terorista, který má kořeny v  Severní Makedonii a údajně sympatizuje s Islámským státem s tím, že chtěl odcestovat a bojovat do Sýrie. Útočníka rakouská policie dopadla a zastřelila. Dále pátrá po komplicích útočníka.

Autor: redakce
a Policie ČR

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: I dnes pokračují policisté ČR  v opatřeních přijatých v souvislosti s teroristickým útokem ve Vídni

  1. Pingback: sahabat qq

Napsat komentář