HZS Královehradecký Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJME: Vyšetřovatel odložil loňský případ pádu vrtulníku na Náchodsku, při kterém zemřeli dva lidé

NÁCHODSKO – Náchodská služba kriminální policie uzavřela vyšetřování tragické nehody civilního vrtulníku z března loňského roku, kdy se vrtulník pilotovaný žákem ve výcviku zřítil v blízkosti obce Slavoňov na Náchodsku, při pádu zahynul 27letý žák i jeho 44letý instruktor. Policejní komisař nyní nehodu odložil bez zahájení trestního stíhání.

Důkladné vyhodnocení závěrů vyžádaných expertiz Kriminalistického ústavu, Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a stejně tak dalších provedených šetření (včetně svědeckých výpovědí i rozborů kamerových záznamů), zkoumajících vliv na příčinu zřícení stroje,  prokázalo, že při cvičném letu se žák ve výcviku dopustil v rychlém sledu několika významných chyb, které zapříčinily pád vrtulníku, v jeho troskách pak zemřel žák i jeho instruktor.

Policejní orgán z tohoto důvodu nemohl zahájit trestní stíhání proti zemřelému (27letému  muži) pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a celou věc odložil.

Autor: kpt. Mgr. Eva Prachařová

 

PSALI JSME TAKÉAKTUALIZUJEME OBRAZEM: U Slavoňova na Náchodsku se zřítil vrtulník, pád nepřežili dva lidé

PSALI JSME TAKÉ: SMUTNÁ ZPRÁVA: Jednou ze dvou obětí pádu vrtulníku na Náchodsku byl Michal Beneš dlouholetý člen Horské služby Jizerské hory, pilot Letecké záchranné služby a letecký instruktor

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář