Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Podzimní sbírka potravin vynesla rekordních 440 tun zboží pro potřebné

ČESKO – Rekordních 440 tun potravin nakoupili zájemci po celém Česku a zapojili se tak do letošního podzimního kola potravinové sbírky. Bylo to o rovných 60 tun více, než v loňském roce. 

Zboží poputuje zejména matkám samoživitelkám, rodinám v aktuální krizi a opuštěným seniorům… Lidé darovali především těstoviny, rýži, konzervy a jiné trvanlivé potraviny.

I letos se do potravinové sbírky zapojil i premiér Andrej Babiš, který na nákupy vyrazil se synem: „Se synem jsme jako každý rok podpořili sbírku Potravinových bank. Podpořila je včera na základě mojí žádosti i vláda České republiky částkou 20 mio Kč, a budu rád, když je podpoříte také. Klidně i malým nákupem. Všechno se počítá,“ dodal Babiš.

Vybrané potraviny a drogerie putuje prostřednictvím regionálních potravinových bank přímo do odběratelských neziskových organizací, které pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením.

Lidé mohli včera až do 18 hodin věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží v 750 obchodech po celé České republice.

Včera se v rámci potravinové sbírky zapojila i redakce Agentury JV PRESS, a to prostřednictvím i například redaktora Lukáše Jirky z Mostu, který tak svým nákupem za redakci rovněž přispěl nákupem pro potřebné…

Nestihli jste darovat? Není problém, ještě máte spoustu možností. Online z pohodlí domova až do 1. 12.

Tesco Českohttps://itesco.cz/sbirka-potravin/
rohlik.czhttps://www.rohlik.cz/tema/potravinova-sbirka

V drogistických řetězcích až do 26. 11.
ROSSMANN Česká republika
dm drogerie markt Česká republika

V kamenných prodejnách Tesco na sběrných místech za pokladnami až do 1. 12.

Zdroj: Sbírka potravin

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář