Politika Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Předsedou Představenstva Krajské zdravotní, a. s., je Jindřich Zetek. Členem představenstva je i exministr zdravotnictví Adam Vojtěch

ÚSTECKÝ KRAJ – Představenstvo Krajské zdravotní, a. s., (KZ) na svém prvním jednání v novém složení v pondělí 23. listopadu 2020 v budově ředitelství společnosti zvolilo předsedu a místopředsedu statutárního orgánu. Předsedou představenstva je Mgr. Ing. Jindřich Zetek, místopředsedou MUDr. Leoš Vysoudil, MBA. Dalšími členy jsou Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA, MUDr. Ondřej Štěrba a prof. Ing. Josef Šedlbauer, Ph.D. Rada Ústeckého kraje, který je jediným akcionářem KZ, jmenovala členy představenstva KZ s účinností od 17. listopadu 2020. 

Představenstvo KZ, které jednalo až do podvečerních hodin, odvolalo dosavadního generálního ředitele KZ Ing. Petra Fialu. Na pozici KZ vyhlásí výběrové řízení. Z rozhodnutí představenstva funkci generálního ředitele nyní vykonává jeho statutární zástupce MUDr. Aleš Chodacki, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Představenstvo KZ se seznámilo s aktuální situací kolem pandemie nemoci COVID-19 v nemocnicích KZ, prozatím rámcově s hospodařením a kondicí společnosti, která je největším poskytovatelem lůžkové zdravotní péče v České republice a největším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji. Další jednání Představenstva KZ se uskuteční ve čtvrtek 3. prosince 2020.

Zdroj: Krajská zdravotní

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS: Předsedou Představenstva Krajské zdravotní, a. s., je Jindřich Zetek. Členem představenstva je i exministr zdravotnictví Adam Vojtěch

  1. Pingback: cornhole boards

Napsat komentář