Auto-Moto Doprava HZS Kultura Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Obyvatelům Středokluk zpestřuje adventní období originální Avie

STŘEDOKLUKY – Nevšední zážitek přináší lidem v obci Středokluky adventní Avie, kterou jen tak nepřehlédnete.

Vratislav Svoboda s přáteli ze Spolku Středokluky „oživení jinak“ se rozhodli, že zpestří svým sousedům tuto dnešní dobu plnou omezení. A jak to provedli? To se dočtete v našem rozhovoru.

Co Vás to napadlo?

Tuto Avii zakoupila naše rodina od dobrovolných hasičů. Nějaký čas jsme na ní pracovali a dali jí nový kabát a nyní nám slouží jako zázemí při akcích a aktivitách, které náš Spolek Středokluky během roku pořádá. Jedná se například o Indiánské léto nebo otevírání studánek. Myšlenka nastrojit Avii a vyrazit s ní do ulic vzešla z aktuální situace, kdy nemáme možnost uspořádat naše Rozsvícení Středokluk a Adventní setkání.

Kolik světýlek Avii zdobí a jak dlouho vám trvalo ji nazdobit?

Tak celkem je na Avii zhruba 7000 světýlek a od prvotní myšlenky a plánování až po finální nazdobení nám vše zabralo přibližně 30 hodin.

Chystáte podobné překvapení pro sousedy i na silvestra?

Na Silvestra ještě přesně nevíme, ale víme, že poslední adventní jízda bude na Štědrý den, kdy bychom chtěli zastavit před kostelem, kde bude Půlnoční mše.

Co byste vzkázal vašim sousedům v obci?

Bude veselo, jak jinak 🙂

Co je podle Vás v tomto čase důležité?

Držte se zvyků a tradic a snažte se je v této chvíli přizpůsobit, protože jak se jednou něco vynechá, tak se poté špatně navazuje. Nevzdávejte se a najděte jinou alternativu, která by splňovala podmínky dnešního světa.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář