Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Ve středu kabinet rozhodne o případném přesunutí Česka do přísnějšího 5.stupně PES

ČESKO – Česko by se mohlo přesunout do přísnějšího 5. stupně protiepidemického systému PES již od pátku 25.prosince, ve středu o tom má rozhodnout kabinet. V případě, že se data nezlepší bude ministr zdravotnictví Jan Blatný navrhovat, aby pátý stupeň začal platit den po Štědrém večeru.

Vánoční svátky a Silvestra by tak lidé v Česku mohli prožít v takzvaném tvrdém lockdownu. S přechodem do přísnějšího stupně by se tak mohly prodávat pouze základní potraviny nebo léky s tím, že ostatní obchody včetně služeb by opět musely zavřít.

Od ledna 2021 by tak do škol chodili jen žáci prvních a druhých tříd. O dalším osudu Česka se tak rozhodne ve středu 23.prosince.

Od dnešního poledne navíc nesmí do České republiky z Británie přistát žádné letadlo, a to kvůli výskytu nové mutace koronaviru v Británii, od které se nyní izolují z preventivních důvodů i další země. Cestující směřující z Británie do Česka se tak budou muset obracet na své aerolinky. Lety opačným směrem zatím ale zastaveny nejsou. Do konce letošního roku mělo v Česku z Británie přistát asi 30 letadel.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA: Ve středu kabinet rozhodne o případném přesunutí Česka do přísnějšího 5.stupně PES

Napsat komentář