HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Příčinu požáru skladovací haly s modely letadel v Mostě stále ještě vyšetřují odborníci

MOST – Mohutný požár skladovací haly s modely letadel v Mostě napáchal škody za asi 70 milionů korun. Přesné příčiny vzniku požáru i výše způsobené škody jsou ale stále ještě předmětem dalšího vyšetřování. Požárem poškozenou skladovací halu využívá firma Eduard – Model Accessories, která se zabývá výrobou stavebnic plastikových modelů letadel.

Plameny vyšlehly v sobotu dopoledne a na místo se vzápětí sjelo více než 15 profesionálních, dobrovolných i podnikových hasičů z celého okolí. Hasiči museli v boji proti plamenů nasadit i výškovou techniku. Hořelo v areálu jen pár desítek metrů od známého přesunutého Děkanského kostela v Mostě.

VIDEOREPORTÁŽ Z POŽÁRU SKLADOVACÍ HALY V MOSTĚ

Videoreportáž připravil: Honza Vraný / JV PRESS.cz

V době vypuknutí požáru byla většina z pracovníků naštěstí na svačině – a proto nedošlo k žádnému vážnému zranění. Hořelo ve skladovací hale společnosti Eduard – Model Accessories. Pouze jeden ze zaměstnanců údržby, který tam opravoval výtah, se následně nadýchal zplodin a skončil v nemocnici. Potvrdil to mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

FOTOGALERIE…

Vladimír Šulc z vedení společnosti Eduard – Model Accessories uvedl, že požár zničil kolem jednoho milionu výlisků pro asi 200 tisíc modelů. Plameny se díky včasnému zásahu hasičů nedostaly do druhé budovy areálu společnosti. Okolnosti vzniku požáru i nadále vyšetřuje skupina hasičů z technického ústavu požární ochrany a kriminalisté mostecké policie. Nasazen byl i speciálně vycvičený pes.

Případ požáru skladovací haly i nadále sledujeme.

Autor: Honza Vraný
Foto: Eduard Model Accessories

 

PSALI JSME TAKÉ: AKTUALIZUJEME VIDEEM: V Mostě hoří výrobní hala, na místě zasahuje několik jednotek hasičů, jeden muž se nadýchal kouře

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář