HZS Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Při požáru v areálu kolínské teplárny došlo i k mohutnému výbuchu! Na místě zasahuje již přes osmnáct hasičských jednotek

KOLÍN – V budově kolínských tepláren došlo k zahoření uhelného prachu s následným výbuchem. Exploze poškodila část objektu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, na místě i nadále zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR.

Hasiči vyhlásili již třetí stupeň požárního poplachu a na místě zasahuje již osmnáct hasičských jednotek. Plameny se rozšířily i na střechu objektu a hasiči nasadili také speciální vrtulník s takzvaným bambi vakem, kterým shazují na požár vodu.

Okolí kolínské teplárny pokryl hustý černý dým, který se valí do okolí, Úřady proto vyzvaly i obyvatele Zálabí, aby raději nevětrali.

Snímek z místa zásahu. Foto: HZS Středočeského kraje

AKTUALIZUJEME: Došlo zde k výbuchu a následnému požáru v zauhlovací části. Hasiči tak vyhlásili již 3. stupeň poplachu. V současné chvíli na místě zasahuje již 18 hasičských jednotek.

I nadále na místě zasahují hasiči.

Zjišťujeme další podrobnosti.

Autor: redakce
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: Při požáru v areálu kolínské teplárny došlo i k mohutnému výbuchu! Na místě zasahuje již přes osmnáct hasičských jednotek

Napsat komentář