Cestování Doprava Jihomoravský Koronavirus Krimi Nezaradené Policie Zahraničí Zprávy podle krajů

Čtyři nelegální běžence našli jihomoravští celníci v nákladním prostoru bulharského kamionu nedaleko státní hranice se Slovenskem

LANŽHOT – Dnes v dopoledních hodinách na dálnici D2 nedaleko Lanžhota kontrolovala hlídka celníků nákladní vozidla. Při své kontrole jihomoravští celníci našli čtyři nelegální běžence.

Řidič jednoho bulharského kamionu oslovil celníky s tím že při kontrole plachty zaslechl podezřelé zvuky. Celní hlídka proto vozidlo podrobili důkladní kontrole. 

Podle dokladů měl řidič převážet dřevěné sloupky do vinice z Bulharska do Německa. Po odkrytí plachty návěsu celníci zjistili, že tomu tak skutečně je, nicméně v části bližší kabině seděli na dřevě čtyři muži. Celníci je vyzvali, aby vystoupili a předložili doklady a z důvodu bezpečnosti je také podrobili osobní prohlídce, sdělila mluvčí celního úřadu Lada Temňáková.

Muži u sebe žádné doklady totožnosti neměli kromě kartičky uprchlického tábora v Rumunsku. S největší pravděpodobností se jednalo o Afgánce. Vzhledem k nepříslušnosti celníci přivolali hlídku Policie ČR a muže jí předali k dalšímu šetření.

Autor: Lukáš Jirka

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář