Doprava Jihomoravský Krimi Policie Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Černý pasažér v Brně se chystal utéct revizorovi, zabránili mu v tom strážníci

BRNO – V úterý ráno v autobuse revizor při kontrole cestujících objevil pasažéra který jel na černo a odmítl zaplatit pokutu za jízdu na černo. Bohužel pro černého pasažéra byla v blízkosti hlídka městské policie.

Hlídka městské policie právě prováděla kontrolu nedaleko Mendlova náměstí kdy na ně začal řidič autobusu rázně gestikulovat a použil i zvuky klaksonu. Proto se hlídka vydala prověřit co se v autobuse děje.

”Mezitím si však údajně svépomocí otevřel dveře dopravního prostředku devětačtyřicetiletý muž a dal se před strážníky na útěk,” sdělil mluvčí městské policie Brno Jakub Ghanem.

”Díky jejich hbité reakci se ale daleko nedostal. Přítomný revizor pak hlídce sdělil, že jde o pasažéra, který odmítl zaplatit pokutu za jízdu na černo a choval se prý vůči němu vulgárně,” dodal mluvčí strážníků.

Hlídka proto muže vyzvala k předložení dokladů. Ten jim však tvrdil, že je u sebe nemá a své osobní údaje jim pouze nadiktoval. K jejich ověření strážníci přivolali republikové kolegy. Ukázalo se, že obezřetnost hlídky byla na místě. Vyšlo totiž najevo, že muž nejen, že své doklady měl po celou dobu u sebe, ale strážníkům záměrně nadiktoval cizí jméno a adresu. Stal se tak podezřelým z přestupku proti veřejnému pořádku a případem se bude dále zabývat správní orgán.

Autor: Lukáš Jirka
Zdroj: MP Brno

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Černý pasažér v Brně se chystal utéct revizorovi, zabránili mu v tom strážníci

Napsat komentář