Auto-Moto Doprava Koronavirus Policie Politika Pomáháme Praha Složky IZS Technika Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Německo: Česko bude od neděle zařazeno na seznam oblastí s mimořádně nakažlivou variantou viru

ČESKO / NĚMECKO – S platností od neděle 14. února Německo zařadilo Česko na seznam oblastí s mimořádně nakažlivou variantou viru.

Zemské vlády si v nejbližší době stanoví svá upřesňující pravidla. Do Německa budou moci cestovat pouze pendleři pracující v kritické infrastruktuře. Musí však splňoval podmínku negativního PCR nebo antigenního testu (ne starší 48 hodin).

Do Saska tak od neděle mohou z Česka dojíždět jen pendleři pracující ve zdravotnictví a v zemědělství, a to za podmínky každodenního testování.

Výjimky z povinnosti předložit test nebudou možné. Další restriktivní kroky, které se budou velmi pravděpodobně dotýkat i tranzitu přes německé území a výjimky z karanténních opatření německé úřady finalizují a po zveřejnění budou publikovány na webu Ministerstva zahraničích věcí ČR.

S platností od neděle 14. února 2021, 0:00 hod bude ČR zařazena na seznam oblastí s mimořádně nakažlivou variantou viru.

Zemské vlády (Bavorsko, Sasko) si stanoví v nejbližší době svá upřesňující pravidla. Již nyní je však zřejmé, že prakticky od všech českých občanů, tj. i od pendlerů a od cestujících z jiných pracovních důvodů bude vyžadován při vjezdu do Německa negativní test (ne starší 48 hodin), online registrace na www.einreiseanmeldung.de a následná povinná minimálně pětidenní karanténa. Výjimky z povinnosti předložit test nebudou možné.

Další restriktivní kroky, které se budou velmi pravděpodobně dotýkat i tranzitu přes německé území a výjimky z karanténních opatření německé úřady finalizují a po zveřejnění budou okamžitě publikovány na webu MZV.

Zdroj: Ministerstvo zahraničních věcí ČR
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: Německo: Česko bude od neděle zařazeno na seznam oblastí s mimořádně nakažlivou variantou viru

  1. Pingback: visit this website

Napsat komentář