Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika PR Praha Reklamy Školní okénko Sport Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: V Česku nastává rozvolnění: Venku už bez ochrany úst a nosu. Otevírají se všechny obchody

ČESKO – Lidé v Česku dneškem nebudou muset venku nosit roušky ani respirátory, pokud udrží od ostatních dvoumetrový odstup, pokud nepůjde o členy jedné domácnosti.

Ve skupince nebo ve dvojici respirátor mít ale stále musí. Uvnitř budov jsou ale až na výjimky stále povinné. Naopak zakryté dýchací cesty nebudou muset mít od pondělí děti ve školkách a nemusí být ani testované.

Dlouho očekávané rozvolnění se dneškem týká i všech obchodů. Povinně však budou lidé muset mít v obchodech respirátory a opět bude omezen počet lidí na provozovnu, jak to již známe z dřívějška, tedy jeden člověk na 15 metrů čtverečních.

Dneškem tak opět budou zprovozněny například i autobazary, autosalony, opravny obuvi, hodinářství, zlatnictví, fotografické služby, lanovky, střelnice, solária, truhlářství ale také například služby péče o dítě do tří let věku v denním režimu.

Otevřít také už mohou například cestovní kanceláře, kopírovací centra, ale i zastavárny a opravny hudebních nástrojů.

Naopak rozvolnění se zatím netýká restaurací, hotelů, plováren, bazénů nebo posiloven.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: V Česku nastává rozvolnění: Venku už bez ochrany úst a nosu. Otevírají se všechny obchody

Napsat komentář