Auto-Moto Doprava HZS Krimi Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Požár autobusu na Šumpersku s evakuací převážně dětských cestujících zaměstnal čtyři hasičské jednotky

ŠUMPERSKO – Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly u požáru autobusu s přívěsem na kola poblíž Mírova na Šumpersku. Oznámení o zahoření v motorové části jsme cestou hovoru na linku 112 HZS Olomouckého kraje přijali dnes krátce před jedenáctou hodinou dopolední. 

K místu ihned vyrazila jednotka profesionální stanice Zábřeh, za posílení jednotkami dobrovolných hasičů Mohelnice a Loštice. Při požáru došlo k výraznému rozšíření i do prostor pro cestující. Naštěstí se všichni včas dostali do bezpečí.

V autobusu cestovalo 41 cestujících, převážně děti a řidič. Z místa na bezpečné místo je později přepravil evakuační hasičský autobus ze stanice v Olomouci. I přes velmi rychlou pomoc s likvidací požáru došlo k poškození vozidla s totální škodou, kterou majitel vyčíslil v částce 150 000 korun. Další škody způsobil požár na přívěsu za autobusem a převážených kolech v částce 250 000 korun.

FOTOGALERIE…

Bohužel došlo ke škodám i na osobních věcech v autobusu.  V navazujícím čase jednotky likvidovaly větší únik provozních kapalin. Celá událost se obešla bez zranění. S největší pravděpodobností půjde o technickou závadu s následný požárem v motorové části vozidla.

Autor: Zdeněk Hošák

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář