HZS Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Mladého muže v Ostravě zasáhl proud z trakčního vedení, muž utrpěl popáleninu III. stupně

OSTRAVA – Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v sobotu 28. srpna odpoledne, u vážného úrazu v Ostravě.

Před třináctou hodinou byla krajskému operačnímu středisku nahlášena událost z vlakové stanice Ostrava Stodolní. Na místo ihned vyjel lékařský tým rendez-vous a posádka rychlé zdravotnické pomoci. Záchranáři byli u postiženého během čtyř minut od převzetí výzvy k zásahu.

Čtyřiadvacetiletý muž měl podle informací, jež mají záchranáři k dispozici, přijít do bezprostředního kontaktu s trakčním vedením nad železničním koridorem, který byl následován pádem na zem. V okamžiku příjezdu byl pacient v bezvědomí a stavu selhání krevního oběhu. Posádky prováděly nepřímou srdeční masáž, zajistily vstup do kostní dřeně pro podávání léků a zaintubovaly dýchací cesty. Postiženého bylo nutno také defibrilovat, nakonec se ale podařilo obnovit jeho srdeční činnost.

Zasahující lékař zjistil, že muž mimo jiné utrpěl popáleninu III. stupně v oblasti horní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl se zajištěnou přístrojově řízenou ventilací transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Stav pacienta zůstával kritický.

Zdroj: ZZS Moravskoslezský kraj 

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář