Doprava HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Osmasedmdesátiletý cyklista na elektrokole nepřežil v Třeboni střet s jiným cyklistou v protisměru

TŘEBOŇ – Osmasedmdesátiletý cyklista na elektrokole nepřežil v Třeboni střet s jiným cyklistou. Po nehodě oba cyklisté utrpěli zranění, senior bohužel při leteckém transportu i přes resuscitaci zemřel. 

Včera v 10:50 hodin řídil cyklista (r.1943)  jízdní elektrokolo  po účelové pozemní komunikaci – cyklotrase, v katastru obce Třeboň, ve směru jízdy od místní části Leština  směrem k  obci Majdalena. Přibližně 1,5 km za místní částí Leština u Nové řeky se pravděpodobně plně nevěnoval řízení jízdního elektrokola a z dosud nezjištěných příčin přejel vlevo do protisměrné části účelové komunikace, kde se střetl s přední částí protijedoucího jízdního kola cyklisty, který v důsledku střetu spadl s jízdním kolem do přilehlého příkopu.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění cyklisty na elektrokole, který byl následně po resuscitaci záchranáři RZS přepravován leteckou záchrannou službou do Českých Budějovic. Během přepravy senior bohužel zemřel.

Na místo dopravní nehody se dostavili třeboňští policisté, kteří provedli prvotní šetření ve věci.  U poškozeného cyklisty muži zákona provedli  dechovou zkoušku přístrojem Dräger s negativním výsledkem. Na jízdním elektrokole  byla zjištěna hmotná škoda ve výši nejméně  2 000 korun.

Dopravní nehoda je v šetření dopravních policistů z Jindřichova Hradce, kteří se okolnostmi úmrtí cyklisty na elektrokole dále intenzivně zabývají. U zemřelého cyklisty  byla nařízena zdravotní pitva.

Autor: por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář