Kultura Politika Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Právě dnes se uskuteční II. setkání hasičů pod Řípem

ŘÍP – Datum 2. října 2021, kdy se konat II. setkání hasičů pod Řípem je tu. Nepočítáme však s velkou akcí, ale zároveň chceme navázat na I. setkání hasičů pod Řípem, které proběhlo 28. října 2019. Bylo velice zdařilé a jeho asi čtyřem tisícům účastníků jsme mohli nabídnout akci naplněnou spoustou ukázek. Letos chceme udělat něco v menším rozsahu, ale přesto zajímavě.

Po slavnostním nástupu v jedenáct hodin se na Kramářském place uskuteční netradiční dálková přeprava vody, jaká tu ještě nebyla. Na vrcholu Řípu pak proběhne křest mých knih „Pompiéři, požárníci, hasiči“ a „Požáry“ za účastí praporů našich nejstarších hasičských dobrovolných sborů z Velvar, Roudnice nad Labem, Braníku a Plaňan. Ukázky tentokrát budou soustředěny jen na vystavenou techniku. Nebudou však chybět soutěže u stánku Velkopopovického kozla. Ve stánku Hasičovo se budou vydávat účastnické listy.

Ke kmotrovství první knihy jsem pozval senátora a náměstka starostky Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pana Zdeňka Nytru a ke druhé knize paní ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou. Knihy budou požehnány litoměřickým biskupem Janem Baxantem a biskupem Československé církve husitské Davidem Tonzarem, kteří požehnají také přítomné prapory.

Akci Podřipská hasičská župa pořádá spolu s Krajským sdružením hasičů Ústeckého kraje za podpory Ústeckého kraje, pod patronací starosty města Roudnice nad Labem Františka Padělka. Věcnou a finanční podporu máme od firem Hasičovo, Velkopopovického kozla, Pavliš a Hartmann, Alerion a Hasičské vzájemné pojišťovny.

Pozvánka na Říp 2021

Autor: Josef Pepa Nitra
Starosta Podřipské hasičské župy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: Právě dnes se uskuteční II. setkání hasičů pod Řípem

  1. Pingback: ai nude

Napsat komentář