Auto-Moto Doprava HZS Krimi Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Nákladní vozidlo na Plzeňsku vyjelo ze silnice a zdemolovalo autobusovou zastávku! V ní zemřel muž, který čekal na spoj

HORNÍ LUKAVICE – Řidič se zřejmě nevěnoval plně řízení nákladního vozidla a vyjel mimo svůj jízdní pruh, kde zdemoloval autobusovou zastávku! V ní čekal na odvoz muž, který utrpěl závažná zranění a na místě zemřel!

Dnes krátce před desátou hodinou došlo na silnici I. třídy č. 27 za obcí Horní Lukavice ve směru na Plzeň k vážné dopravní nehodě. Dle prvotních informací se pětašedesátiletý řidič nákladního vozidla plně nevěnoval řízení, vyjel vpravo mimo svůj jízdní pruh, kde došlo ke střetu s osobou, která čekala v prostoru autobusové zastávky na odvoz.

Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, ale i přes veškerou snahu osmapadesátiletý muž svým zraněním na místě podlehl. U řidiče byl alkohol vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Na místo nehody byl přivolán soudní znalec z oboru dopravy a také koroner.

U zemřelého bude nařízena soudní pitva. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov.

Autor: por. Ing. Eva Červenková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz