Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Na iniciativu Zlatý špendlík podává ministerstvo zdravotnictví trestní oznámení kvůli kyberútokům

ČESKO – Pro podezření ze sabotáže podává Ministerstvo zdravotnictví ČR trestní oznámení na iniciativu Zlatý špendlík, a to kvůli kyberútoku a zahlcení krajských hygienických stanic, jejichž emailové schránky jsou zahlcovány stovky dotazů obecného charakteru. 

Iniciativa Zlatý špendlík je projektem zpěváka Daniela Landy a má za cíl „šikanovat hygieniky.“ Daniel Landa tak odkazuje výzvou na článek 23 Listiny základních práv a svobod, který říká, že občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod.

„Zatím přišlo na Krajské hygienické stanice KHS asi 10 tisíc zbytečných žádostí podle zákona 106 od iniciativy Zlatý špendlík. Hygienici je řeší. Ti, co se zapojili do této akce by měli vědět, že díky nim skončí v nemocnicích více lidí. Ministerstvo zdravotnictví podává na tuto iniciativu trestní oznámení pro podezření ze sabotáže,“ dodává ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz