Krimi Olomoucký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V opilosti zaútočila žena nožem ve svém bytě v Šumperku na svého přítele! Za pokus o vraždu ji hrozí až osmnáct let vězení

ŠUMPERK – Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetileté ženy pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

V sobotu 13. listopadu 2021 večer žena popíjela alkoholické nápoje spolu s dvaačtyřicetiletým přítelem ve svém bytě panelového domu v Šumperku. Společná zábava ale vzápětí přerostla v agresi. Podle dosavadního šetření žena měla nožem zaútočit na přítele, kterému způsobila bodnořezná poranění. Muž si po útoku přivolal pomoc a s život ohrožujícím zraněním skončil v péči lékařů nemocnice v Šumperku. Jakmile se šumperští policisté a kriminalisté o případu dozvěděli, okamžitě vyrazili událost prověřit. Následně po zjištěných informacích na místě zadrželi ženu a přivolali krajské kolegy, kteří si případ převzali. Ti po příjezdu provedli podrobné ohledání místa činu a zajištění stop. Motiv činu zůstává v šetření. Žena nejprve popírala, že by na přítele zaútočila, ale nakonec se k činu doznala.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže. Žena nebyla v minulosti trestně stíhaná.

Obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Autor: por. Mgr. Libor Hejtman

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz