Auto-Moto Doprava HZS Krimi Liberecký Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Policisté hledají svědky tragického střetu mercedesu s chodcem, ke kterému došlo v neděli ve Cvikově na Českolipsku

CVIKOV – V neděli dne 28. listopadu krátce po 17. hodině na silnici 1. třídy číslo 13 v katastru města Cvikov na Českolipsku srazilo osobní vozidlo tovární značky Mercedes Benz (v provedení SUV) bílé barvy 61letého chodce.

Mercedes se v té době pohyboval ve směru od Liberce na Nový Bor. Chodec při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Hned v neděli jsme přizvali ke spolupráci na objasnění příčiny a všech souvislostí nehody soudního znalce z oboru dopravy. Ten nám mimo jiné ve znaleckém posudku odpoví na otázku, jakou rychlostí se v době střetu vozidlo pohybovalo a upřesní také místo, kde přesně na silnici I/13 ke sražení chodce došlo, zda na přechodu pro chodce nebo mimo něj.

„Současně žádáme případné svědky nehody, ale i případné další svědky, kteří si průjezdu bílého mercedesu po silnici I/13 ve Cvikově krátce po 17. hodině v neděli mohli všimnout, aby nás kontaktovali na naší tísňové lince 158. Zejména prosíme o důležité svědectví řidiče neznámého vozidla, který měl podle námi získaných informací průběh nehody vidět a zastavit na krátký čas za mercedesem bezprostředně po ní,“ dodávají policisté.

Jeho informace by mohly velmi pomoci při objasnění průběhu této tragické události, kterou nyní dokumentuje služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie ČR v České Lípě.

Fotografii mercedesu, který srazil chodce, zveřejňujeme.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz