Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Mladík nepřežil nehodu čtyřkolky na Českobudějovicku! Řidič zůstal zaklíněn pod strojem v lese

ČESKOBUDĚJOVICKO – Tragickou nehodu dvoustopého stroje vyšetřují českobudějovičtí dopravní policisté. Před 15:00 hodinou přijal operační důstojník na lince tísňového volání 158, oznámení o dopravní nehodě na zpevněné cestě mezi obcemi Chlumec a Purkarec, v oblasti Rachačky na Českobudějovicku.

Zde mělo dojít k převrácení čtyřkolky a pod ním zůstal mladý muž, který upadl do bezvědomí. Na místo vyjížděla pozemní posádka Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje s podporou Letecké záchranné služby. Operační důstojník na místo vyslal nejbližší policejní hlídku z obvodního oddělení Týn nad Vltavou, dále místně příslušnou hlídku z obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou a dopravní policisty ze Skupiny dopravních nehod.

Při dojezdu první policejní hlídky v Rachačkách zde zasahovali zdravotníci, kteří mladíkovi poskytovali první bezodkladnou pomoc, ale ačkoli se ho několik desítek minut snažili přivést k životu, bohužel zemřel na následky velmi těžkého zranění.

Dopravní policisté popsanou událost vyšetřují jako dopravní nehodu se smrtelným zraněním, kdy mladík pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, z dosud nezjištěných příčin sjel z cesty a narazil do pařezu, poté se čtyřkolka převrátila a mladík z ní vypadl do volného terénu.

Autor: por. Bc. Milan Bajcura

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz