HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

DRAMA: U úniku plynu v bytovém domě Kvítkovicích u Otrokovic zasahovali hasiči

OTROKOVICE – Včera večer vyjeli hasiči k úniku plynu v bytovém domě na ulici Polní v Kvítkovicích u Otrokovic. Po příjezdu provedli zastavení plynu a vypnutí elektřiny. V době příjezdu hasičských jednotek na místo byla poškozená část potrubí omotaná páskou.

Dále hasiči provedli měření koncentrací plynu. Přístroje nezaznamenaly žádné hodnoty. K poškození plynového potrubí došlo při rekonstrukci bytového jádra. Naštěstí při pracích nedošlo k iniciaci výbuchu plynu elektrickou jiskrou a následnému poškození bytového domu či ztrátách na životech.

Každopádně je to ponaučení pro všechny vlastníky bytových jednotek, že před zahájením rekonstrukčních prací si musí prověřit trasu vedení a uchycení všech komponentů plynového potrubí.

Na místo se dostavila hlídka Policie České republiky a pohotovostní služba provozovatele distribuční soustavy plynu. Ani pohotovostní služba nenaměřila žádné zvýšené hodnoty plynu v bytě.

V době odjezdu hasičů na místě zůstala policie a pohotovostní služba, která s majitelem domlouvala další postup při opravě plynu.

Na místě zasahovala jednotka Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, požární stanice Otrokovice.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(RŽ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz