Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Politika Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Internetové sdružení CZ.NIC zablokovalo weby šířící dezinformace spojené s rusko-ukrajinským konfliktem

ČESKO – Internetové sdružení CZ.NIC po konzultacích s bezpečnostními složkami státu a na základě doporučení Vlády ČR zablokovalo osm dezinformačních web, které ohrožují naši národní bezpečnost.

Po intenzivních konzultacích s bezpečnostními složkami státu a na základě doporučení Vlády České republiky blokuje sdružení CZ.NIC vybrané dezinformační weby, které ohrožují naši národní bezpečnost. Tento zcela mimořádný krok je reakcí na vojenský útok armády Ruské federace proti svrchované Ukrajině a dezinformační kampaň, která ho provázela a stále provází.

„Agrese Ruské federace vůči Ukrajině dlouhodobě doprovází dezinformační kampaň v řadě internetových médií, která využívají českou národní doménu. Protože se tyto informace cíleně nezakládají na pravdě a prokazatelně podněcují k šíření vykonstruovaných fám, sdělení a nestability ve společnosti, rozhodli jsme se po konzultacích s nejvyššími představiteli státu tato výrazná dezinformační internetová média zablokovat,“ uvedl výkonný ředitel sdružení CZ.NIC Ondřej Filip.

ZABLOKOVANÉ WEBY: 

x Aeronet
x Protiproud
x Ceskobezcenzury
x Voxpopuliblog
x Prvnizpravy
x Czechfreepress
x Exanpro
x Skrytapravda

Autor: redakce
Zdroj: CZ.NIC

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz