Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Zoufalá žena z Vodňanska chtěla spáchat sebevraždu! Život jí zachránil rychlý zásah policistů a včasné oznámení

VODŇANSKO – Vodňanští policisté opět potvrdili svoji připravenost, být ve správnou chvíli na správném místě. Neuplynuly ani tři měsíce od záchrany života ženy s dítětem, které se topily v řece Blanici ve Vodňanech, a vodňanští policisté zachránili další lidský život.

Ve čtvrtek 4. března 2022 zachránili šestadvacetiletou mladou ženu z Vodňanska, která se v jednom z bytů pokusila o sebevraždu. Žena se rozhodla své problémy vyřešit tím, že spolykala několik tablet sedativ, které zapila tvrdým alkoholem. Policisty zalarmovala její matka. Mladá žena před tím, než pozřela prášky, poslala zprávy o svém zoufalém stavu a úmyslu své matce a sousedce.

Policejní hlídka ihned vyrazila do domu, kde žena bydlela v přízemí. Jelikož policistům dveře od bytu neotevírala, policisté zkontrolovali okna přízemního bytu a zjistili, že jedno z oken je otevřené. Ženu v bytě objevili, jak se říká „za pět minut dvanáct“. Ležela ponořená ve vaně, bez známek života. Policisté ženu z vany vytáhli, ta ale nereagovala a byla stále v bezvědomí. Přivolali záchranáře a zahájili první pomoc.

Mladá žena zareagovala až na bolestivý podnět, kdy se náhle probrala a pomalu začala s hlídkou komunikovat. Policisté ženu předali do rukou záchranné služby.

Autor: por. Mgr. Jaromíra Nováková
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz