HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Dva nezodpovědní muži a jedna žena se vydali na Pravčickou bránu pozorovat hasiče… Policisté je z parku vykázali

HŘENSKO – I přes opakované apely policistů se včera v podvečer dva nezodpovědní muži a jedna žena vydali na Pravčickou bránu v okolí Hřenska a to přes dosud neuhašená místa. Chtěli prý vidět zásah hasičů…

Policisté nezodpovědnou trojici zadrželi a následně ji z národního parku vykázali a naposledy celou věc prý vyřešili domluvou. „Příště už budou padat tučné pokuty!“ slibují policisté.

Případná další porušení platné legislativy budou policisté řešit oznámením k projednání ve správním řízení, kde přestupcům hrozí pokuta až sto tisíc korun!

Mariina vyhlídka, Pavlinino údolí nebo rozhledna Růženka jsou přístupné:
Magistrát Město Děčín na návrh Správy NP České Švýcarsko vydal tzv. opatření o dočasném vyloučení vstupu do lesa na území národního parku v území ORP Děčín s několika výjimkami pro vstup, mezi které patří
🟢 např. Jetřichovicko s oblíbenými vyhlídkami (Mariina, Vilemína stěna nebo Rudolfův Kámen), Tokáň, Pavlinino údolí, Růžovský vrch, rozhledna Růženka apod. V těchto částech národního parku je možný pohyb POUZE po turistických cestách. Ostatní lokality mimo toto území jsou přístupné bez omezení. Je nutné dbát zvýšené opatrnosti v souvislosti s vysokým rizikem požárů.
🟢 Ostatní části národního parku a destinace České Švýcarsko jsou přístupné a bezpečné, zároveň se zde nepohybují složky IZS. Pro návštěvníky jsou tedy přístupné lokality Tisá, Ostrov, Sněžník, okolí Děčína, Srbská Kamenice, okolí České Kamenice a Krásné Lípy, Doubice, Vlčí hora a celý Šluknovský výběžek včetně Lužických hor.
🔴 Nadále jsou však uzavřeny tyto obce a lokality, kde stále probíhají hasební práce: Hřensko, Mezní Louka, obě soutěsky, Pravčická brána, Mezná, Šaunštejn, Zadní Jetřichovice a Česká silnice, Dolský mlýn, Kamenická vyhlídka, Vysoká Lípa, okraj obce Janov.
🔴 Vstup do lesů na celém území Saského Švýcarska a saské východní části Krušných hor je uzavřen do odvolání. Požár dále sužuje několik ohnisek a přiblížil se i k obci Schmilka. Hraniční přechod Hřensko-Schmilka je stále uzavřen.
🟢 Bez omezení jsou otevřeny např. pevnost Königstein, hrad Stolpen, Felsenbühne Rathen, všechna muzea a indoor aktivity. Pro překročení hranic můžete využít přechody v Petrovicích a Dolní Poustevně.
Více informací najdete na připnutém příspěvku na stránce https://bit.ly/3OCO3wA

Zdroj: Policie ČR

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “KRIMI: Dva nezodpovědní muži a jedna žena se vydali na Pravčickou bránu pozorovat hasiče… Policisté je z parku vykázali

  1. Pingback: valorant cheat

Comments are closed.