Auto-Moto Doprava Finance HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Vykolejení nákladního vlaku v Bílině na Teplicku výrazně zkomplikovalo železniční dopravu! Škoda je téměř sedm milionů korun

BÍLINA –  Dnes v 8.22 hodin v Bílině na Teplicku vykolejil na výhybce nákladní vlak Nex 53030. Vykolejené vagóny se naštěstí nepřevrátily! Při mimořádné události nebyl nikdo zraněn. O železniční nehodě jsme vás již dnes informovali.

Celkově byly prozatím škody odhadnuty na 6,8 milionu korun (5,3 trať, 1,5 vlak). Drážní inspekce na místě provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události.

FOTOGALERIE…

Vykolejení nákladního vlaku ve stanici Bílina na železniční trati 130 Kadaň – Prunéřov – Děčín hl. n. tak po celý den výrazně zkomplikovalo železniční dopravu v úseku ve směru na Most a na Teplice.

Náhradní dopravu se podařilo zajistit pouze v omezené formě, bude jezdit kyvadlově v úseku Most – Bílina a zpět. Komplikace v železniční dopravě v tomto úseku očekávejte asi do 18.00 hodin. Podle vedení města Bíliny došlo k vykolejení prázdného nákladního vlaku v lokalitě ulic Fišerova a Lidická.

Z tohoto důvodu není v tuto chvíli žádné vlakové spojení ve směru na Most a na Teplice. Trať je uzavřena do doby odklizení havárie. České dráhy zajišťují náhradní autobusovou dopravu.

Autor: redakce
a Drážní inspekce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Vykolejení nákladního vlaku v Bílině na Teplicku výrazně zkomplikovalo železniční dopravu! Škoda je téměř sedm milionů korun

Comments are closed.