Krimi Olomoucký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Za pokus vraždy v Prostějově muži hrozí až osmnáctiletý pobyt za mřížemi! Zaútočil na kolemjdoucího nožem

PROSTĚJOV – Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

V pátek 1. dubna 2022 před půlnocí přijali policisté oznámení od ženy, že před jejím domem v Prostějově došlo k potyčce dvou mužů, kdy jeden z nich přitom užil nůž a poté utekl. Během okamžiku na místo dorazili policisté, kteří zraněnému, silně krvácejícímu pětatřicetiletému muži poskytli první pomoc, a to až do příjezdu záchranářů. Mezitím kolegové pátrali po nebezpečném útočníkovi, kterého ještě do půlnoci vypátrali a zadrželi v ulicích města. I on byl zraněn a policisté jej převezli do nemocnice k ošetření. Prostějovští kriminalisté zajistili místo činu a přizvali krajské kriminalisty, kteří si případ převzali. Muži se neznali a motivem činu byly v danou chvíli osobní spory.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej za mříže. Muž byl v minulosti trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost a výtržnictví.

Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Autor: por. Mgr. Libor Hejtman

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz