HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Při požáru bytu panelového domu v Uherském Hradišti se zplodin nadýchali dvě dospělé osoby a jedno dítě

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Včera odpoledne hořelo v bytovém domě v ulici Štěpnická v Uherském Hradišti.

Požární poplach byl vyhlášen v 14:22 hodin jednotce profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a jednotkám dobrovolných hasičů z Kunovic i Uherského Hradiště. Na místo události vyjela i výšková technika.

Průzkumem bylo zjištěno, že hořelo v kuchyni bytu na úrovni 7. nadzemního podlaží. Ještě před příjezdem hasičů obyvatelé bytu hasili požár s jedním hasicím přístrojem. V dýchacích přístrojích pak hasiči k uhašení použili nástěnný požární hydrant ve schodišti. K odvětrání vnitřních prostor použili přetlakový ventilátor.

FOTOGALERIE…

Na místě se zplodin hoření nadýchaly dvě dospělé osoby a jedno dítě. Do příjezdu zdravotníků, které si vyžádal velitel zásahu, jsme těmto osobám poskytli předlékařskou pomoc. Obě dospělé osoby i dítě zdravotníci ponechali na místě. Evakuace obyvatel domu nebyla nutná.

Příčinou požáru je nedbalostní jednání dospělé osoby při vaření. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 20 tisíc korun.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(RŽ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz