HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Včerejší pokus o průzkum z vrtulníku nad Hřenskem nebyl podle hasičů zcela úspěšný! Hasiči hledají jiný způsob jak se do prostor ohnisek dostat

HŘENSKO – Včerejší pokus o průzkum z vrtulníku nebyl podle hasičů zcela úspěšný. V okolí bylo totiž více ohnisek a vrtulník by je rozfoukal, hasiči se tak pokusí najít jiný způsob jak se do tohoto prostoru dostat. Během dneška létalo 5 vrtulníků na Pravčickou bránu a Křídelní stěnu.

Švédská letadla hasila na Bouřňáku. „Zřizujeme pevná místa jako pozorovací stanoviště, která pak budou sloužit členům Národního parku. Stejně tak naše čerpací stanoviště, která máme rozmístěné po parku, budou sloužit pro jednotky, které v parku budou dělat dohlídku. Tak aby měly rychlý přístup k zásobě vody. Stanoviště budou na strategických a problematických místech,“ říká mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Včera hasiči ve Hřensku zaznamenali jedno lehké zranění. Hasič si vykloubil palec, sám si ho vrátil zpět, ale nechal se preventivně zkontrolovat záchranáři, opět se vrátil na místo požáru.

Zdroj: HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz