HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: Drony hasičů objevily ohniska požárů v okolí Pravčické brány a Bouřňáku. Ta i nadále hasiči likvidují! Pohybují se na ploše přibližně 100 hektarů

HŘENSKO – Dnes v noci byl v Národním parku České Švýcarsko opět klid. Drony hasičů objevily pouze ohniska požárů v okolí Pravčické brány a Bouřňáku. Ta i nadále hasiči likvidují. Pohybují se na ploše přibližně 100 hektarů. Na místě zasahuje 850 hasičů.

Předpokládá se ještě střídání odřadů, ale postupně budou do pátku síly a prostředky redukovány. Pak by mělo být místo pod kontrolou jednotek z Ústeckého kraje.

Nasazení bude koordinováno se správou Národního parku České Švýcarsko. Nyní jsou stále přítomné odřady, utlumuje se činnost jednotek dobrovolných hasičů z Ústeckého kraje. Důvodem je zmenšování plochy, kde zasahují, odpočinek, údržba techniky a zároveň se jednotky připravují na zajištění místa po odchodu odřadů.

Zdroj: HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz