Jihočeský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Na transfuzní oddělení českobudějovické policie zavítali policejní nováčci, aby darovali krev

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Pomáhat ostatním lidem je pro ně naprostou samozřejmostí. Policejní nováčci se vydali do českobudějovické nemocnice, aby společně darovali krev.

Celkem 12 policistů a policistek, kteří brzo dokončí devítiměsíční Základní odbornou přípravu a bude je čekat zařazení na jejich domovské útvary, reagovali na výzvu jedné z vyučujících  kpt. Pavlíny Völflové a rozhodli se pomoci ostatním. Jejich příchod na transfuzní oddělení vyvolal u zaměstnanců nemocnice úsměv na tváři, protože právě oni nejlíp ví, jak je dárcovství krve důležité a váží si každého prvodárce.

Obdobnou akci absolvovali i loňští policejní nováčci. A řada z nich se pak stala pravidelnými dárci krve. I tentokrát policisté potvrdili, že přemýšlí o tom, že krev budou darovat pravidelně a budou tak lidem pomáhat nejen při výkonu služby, ale i tímto způsobem. Pomáhat ostatním je pro ně totiž naprostou samozřejmostí. Kolektivní motivace tak zafungovala výborně a rozhodně se policejní nováčci na transfuzním oddělení neobjevili naposledy.

Autor: por. Ing. Štěpánka Schwarzová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz