HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Ranní požár pokoje přízemního bytu panelového domu zaměstnal jednotky zlínských hasičů

ZLÍN – V úterý nad ránem byli vysláni profesionální hasiči stanice Zlín a jednotka hasičů města Zlína k hlášenému požáru, ke kterému došlo v krajském městě v ulici U Trojáku, kde hořelo v pokoji přízemního bytu. Jakmile obyvatelé bytu požár zaregistrovali, ihned jej začali hasit s pomocí vnitřního hydrantu domu. Před příjezdem hasičů tak požár téměř uhasili.

Hasiči následně zasaženou místnost kontrolovali termokamerou a dohasili skrytá ohniska. I přes rychlý zásah obyvatel bytu došlo požárem k poškození nábytku, okna a jeho okolí. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Přetlakovou ventilací a otevřenými okny z bytu odvětrali kouř.

FOTOGALERIE…

Velitel zásahu si na místo povolal posádku zdravotnické záchranné služby, která si do péče převzala celou rodinu, která byla v zakouřeném prostředí. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Děti dostaly od hasičů dráčky Záchranáčky.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který šetřením zjistil, že k požáru došlo nedbalostním jednáním při použití otevřeného ohně. Rychlým uhašením požáru byl uchráněn majetek v hodnotě 1 milionu korun.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz