Auto-Moto Doprava HZS Krimi Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: S odcizenou dodávkou plnou baget cizinec na Plzeňsku sešrotoval dvě policejní vozidla při zběsilé honičce…

PLZEŇ – Policejní komisařka zahájila trestní stíhání 31letého cizince, kterého obvinila ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a trestného činu násilí proti úřední osobě. 

Mladý muž se včerejšího dne kolem půl druhé ráno zmocnil nezajištěného vozidla značky Renault Master, které stálo zaparkované v prostoru jedné čerpací stanice na Rokycanské třídě. Poškozený řidič dodávky ihned kontaktoval policii na tísňové lince 158.

FOTOGALERIE…

Pachatel mezitím ujížděl s automobilem plným baget ven z města směrem na dálnici D5. Odcizené vozidlo začalo pronásledovat hned několik policejních hlídek. Řidič ovšem na výzvy k zastavení nereagoval, naopak přidal na rychlosti. Místy projížděl rychlostí až 130 km/h. Na dálnici poté úmyslně najížděl na služební vozidlo policistů z dálničního oddělení, následkem čehož policisté vyjeli mimo komunikaci a narazili do svodidel. Jeho zběsilá jízda skončila na silnici číslo 27 u sjezdu na dálnici ve směru jízdy na Klatovy, kde ho policisté zastavili v protisměru.

Cizinec přitom doslova zdemoloval služební policejní vůz, který hlídka použila jako donucovací prostředek zahrazení cesty vozidlem. Policisté byli v tu chvíli naštěstí mimo automobil a nikomu se nic nestalo. Mladého muže následně omezili na osobní svobodě.

U řidiče byla na místě provedena kontrolní dechová zkouška na alkohol a orientační test na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek. Obě zkoušky byly s negativním výsledkem.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až šest let odnětí svobody.

Autor: nprap. Michaela Raindlová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz