dobrovolní hasiči HZS Krimi Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Hasiči zachránili chatu před požárem v Kyjovicích na Opavsku, kde hořela kůlna…


KYJOVICE – Včera byl operátorům tísňové linky ohlášen požár chaty v Kyjovicích na Opavsku. Nakonec se jednalo o požár kůlny, která stála v blízkosti chaty a hrozilo, že celou chatu zachvátí plameny. 

Operační středisko hasičů přijalo informaci o požáru deset minut před devátou hodinou ranní. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Bílovec a Opava, k nim se přidali dobrovolní hasiči z Kyjovic a Pusté Polomi, následně byli vysláni ještě dobrovolní hasiči z Hrabyně.

Při příjezdu prvních jednotek byla kůlna již celá v plamenech, které se začínaly šířit na vedle stojící chatu. Hasiči nasadili na likvidaci požáru postupně tři vodní proudy, díky kterým dostali požár pod kontrolu a zabránili tak rozšíření požáru.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS MSK

Během zásahu vynesli hasiči z kůlny tři propanbutanové láhve, které nechali ochlazovat v bazénu poblíž chaty. Po uhašení plamenů hasiči rozebrali kůlnu a vyhledali všechna skrytá ohniska. K tomu použili termokameru.

Likvidace požáru proběhla krátce po desáté hodině, škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun, hasiči svým zásahem uchránili majetek ve výši 700 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Celý zásah se obešel bez zranění.

Autor: Lukáš  Popp

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz