Doprava HZS Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Požár dílny v Letohradu způsobila nedbalost! Plameny likvidovaly čtyři hasičské jednotky…

LETOHRAD – K požáru dílny do Letohradu vyjížděly dnes v 14.36 hodin čtyři jednotky hasičů. Při příjezdu hasičů již z dílny šlehaly plameny. Jednalo se o dílnu o velikosti zhruba 4 x 3 m.

Poblíž se nacházel další objekt s dřevem a o pár metrů dále rodinný dům. Hasiči tedy museli nejen hasit plameny, ale také před plameny ochránit okolní objekty.

FOTOGALERIE…

Požár hasiči dostali pod kontrolu v 15.04 hodin. Poté bylo nutné odvětrat zakouřené prostory. Požár se podařilo hasičům zcela zlikvidovat v 16.48 hodin. Místní jednotka zůstává na místě události až do 20. hodiny a poté si objekt, až do nedělní 6. hodiny ranní, ohlídá majitel sám.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun, z toho 400 tisíc korun je škoda na vybavení dílny. „Uvnitř dílny měl majitel krbová kamna a kouřovod nebyl dobře proveden. Jedná se tedy o nedbalost. K požáru došlo ve chvíli, kdy nebyl majitel doma. Uchránit se podařilo majetek ve výši 200 tisíc korun,“ říká vyšetřovatel hasičů npor. Mgr. Jan Kalous.

Autor: por. Bc. Vendula Horáková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Požár dílny v Letohradu způsobila nedbalost! Plameny likvidovaly čtyři hasičské jednotky…

Comments are closed.